Dačić i Plenković na svečanom božićnom prijemu u Zagrebu

Zagreb
Izvor: pixabay.com

U Zagrebu je danas počeo svečani božićni prijem Srpskog narodnog veća kojem prisustvuju prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar za ljudska prava Tomislav Žigmanov, kao i hrvatski premijer Andrej Plenković, prenosi RTV.

Na prijemu su i patrijarh srpski Porfirije, ambasadorka Srbije u Zagrebu Jelena Milić, kao i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Pored domaćina, predsednika SNV Milorada Pupovca, na prijemu će se obratiti šef srpske diplomatije Ivica Dačić, kao i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Dačić je ranije najavio da će na poziv SNV prisustvovati božićnom prijemu u Zagrebu, rekavši da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio da se radi na odleđivanju odnosa sa Hrvatskom.

Susret u centru Zagreba trebalo bi da predstavlja prvi mali korak ka otopljavanju odnosa dve države koje još imaju otvorena pitanja poput nestalih lica tokom ratova 90-tih, suđenje za ratne zločine, pitanje granica i drugo.

Dačić je uoči puta rekao da to što Beograd i Zagreb imaju različita gledišta po određenim političkim pitanjima ne treba da sprečava dve države da unapređuju odnose.