Dačić obavestio ambasadora Japana o kompleksnim dešavanjima na Kosovu

Ivica Dačić sa delegacijom Japana
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa zamenikom generalnog direktora za Evropu i ambasadorom za Zapadni Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Japana Kimitakeom Nakamurom koga je obavestio o trenutnim, izuzetno kompleksnim dešavanjima na Kosovu.

Nakamura boravi u poseti Beogradu povodom održavanja redovnih bilateralnih političkih konsultacija dva ministarstva. 

"Tokom razgovora je obostrano ocenjeno da su odnosi između dve zemlje u stalnom usponu, sadržajni i višeslojni, uz potvrđenu spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga i razmenu poseta na svim nivoima. U tom kontekstu, ministar Dačić je ponovio ličnu spremnost da u  što skorijem periodu poseti Japan“, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić je izrazio veliko zadovoljstvo povodom činjenica da je Srbija poželjna destinacija za sve veći broj renomiranih japanskih kompanija, uz nadu da će njihova pozitivna iskustva podstaći priliv novih japanskih investicija na našem tržištu.

Dačić i ambasador Nakamura su podvukli interes i za dalje jačanje ostalih oblika saradnje, kao što su kultura, obrazovanje, nauka, tehnologija, digitalizacije i informaciono-komunikacione tehnologije.

Šef srpske diplomatije je obavestio japansku delegaciju o trenutnim, izuzetno kompleksnim dešavanjima na Kosovu.