Dačić sa novoimenovanim ambasadorom Slovačke: Podrška evropskim integracijama Srbije

Sastanak Mihaila Povuka i Ivice Dačića
Izvor: MSP, Diana Vukomanović

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Slovačke u Srbiji Mihala Pavuka i istakao da posebno ceni principijelnu podršku Slovačke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Tokom razgovora je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno veoma dobri i prijateljski. 

„Izraženo je zadovoljstvo što dve zemlje neguju izuzetne političke odnose, uz ocenu da je u predstojećem periodu neophodno raditi na daljem intenziviranju bilateralnog političkog dijaloga na svim nivoima, za šta na obe strane postoji spremnost“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić je istakao da posebno visoko ceni principijelnu podršku Slovačke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i zahvalio je na kontinuiranoj podršci Slovačke Republike evrointegracijama Republike Srbije, kao i na razumevanju koje pokazuje prema pozicijama Republike Srbije kada je u pitanju nastavak ovog procesa. 

Ambasador Pavuk je naveo da će se i lično angažovati na daljem očuvanju odličnih političkih odnosa između Slovačke i Srbije, kao i na jačanju političkog dijaloga i povećanju broja uzajamnih poseta na različitim nivoima. 

Povuk je dodao da će Slovačka i ubuduće nastaviti da pruža čvrstu podršku evropskim integracijama Republike Srbije i da se nada da će predstavnici slovačke nacionalne manjine i dalje ostati integralni deo odnosa dve zemlje. 

Na sastanku je konstatovano da postoje brojne mogućnosti za dalje jačanje svih vidova saradnje u oblastima koje su od značaja za obe strane, posebno u sferi ekonomije, kao i na multilateralnom planu.