Dačić zahvalio Palestini na principijelnoj poziciji o Kosovu

Ivica Dačić
Izvor: politicki.rs

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova i dijaspore Države Palestine Riadom Al Malkijem i zahvalio na principijelnoj poziciji i podršci koju Palestina pruža Srbiji u vezi sa pitanjem Kosova, prenosi Tanjug.

Ministar Al Malki pružio je uverenje da se njihova pozicija o Kosovu neće menjati, saopšteno je iz kabineta predsednika parlamenta.

Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa svojim bivšim kolegom ministrom Al Malkijem i zahvalio mu na učešću na sastanku Pokreta nesvrstanih zemalja kojim se obeležava 60 godina od održavanja prvog Samita u Beogradu, upravo u zgradi Narodne skupštine.

Istakao je da su odnosi između Srbije i Palestine tradicionalno dobri i izrazio spremnost da i na funkciji predsednika Narodne skupštine nastavi da radi na njihovom daljem unapređenju.

Ministar Al Malki se saglasio da su odnosi Palestine i Srbije tradicionalno prijateljski i zahvalio Dačiću na doprinosu koji je lično dao njihovom razvoju i unapređenju.

Istakao je da dobre političke odnose treba da prati i razvoj ekonomske saradnje i izrazio je nadu da će uskoro doći do realizacije ideje o formiranju zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju, o čemu su sagovornici ranije razgovarali.