Dačić: Zajedničke liste SNS i SPS su jednostavnije, ali nisu još dogovorene

Ivica Dačić
Izvor: N1

Predsednik Socijalističke partije Srbije i srpskog parlamenta Ivica Dačić rekao je da će ova partija nastaviti saradnju sa Srpskom naprednom strankom i nakon izbora na kojima će kandidat za predsednika Srbije biti Aleksandar Vučić, prenosi Tanjug.

Dačić je rekao da zajedničke liste za beogradske i parlamentarne izbore još nisu dogovorene i naglasio da oko zajedničkih lista mora da se sagleda celina dogovora, sa specifičnostima svake stranke, a imajući u vidu prognoze i analize, kako bi se videlo šta je bolje - jedna ili dve liste.

On je u izjavi za TV Prva ocenio je da je svakako jednostavnije da SNS i SPS imaju zajedničke liste, jer je to jasnije građanima.

"Ne mogu pre podne da agitujem za predsednika, a popodne da kažem građanima na listiću će te glasati drugačije", rekao je on.

Dačić je istakao da je cilj da Aleksandar Vučić, odnosno zajednički kandidat, pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora.

On je ocenio da se najređe iz SPS čuje da se ta stranka stopila sa naprednjacima i da nestaje.

"Da su SNS i SPS bliski, najviše se ne sviđa onima sa strane, koji bi da nas posvađaju", naveo je Dačić dodajući da nije dobro što toga ima i u SPS, ali da se ti članovi "ne pitaju puno".

Dačić je rekao da u ovom periodu obilazi partijske organizacije SPS-a širom Srbije, te da od ljudi sa terena čuje da je najjednostavnije da se svuda ide na zajedničke liste sa SNS-om.

Istakao je da se čuje sa Goranom Trivanom te da u subotu predstoje razgovori sa beogradskom organizacijom SPS.

"Moći će da čuje šta misle drugi. To što on priča, mi o tome još uvek nismo doneli odluke", rekao je Dačić i istakao da problemi unutar SPS moraju da budu rešeni untar te partije.

Dačić je ocenio da uopšte nije pitanje da li bi SPS samostalno prešao cenzus od tri odsto, i ponovio da je svaki samostalan rezultat manji od 10 odsto podrške neuspeh za tu stranku.

"Nema bojazni oko identiteta SPS-a. Kada vidite mene znate da sam SPS. U politici nema ljubavi, pitanje je samo da li ste nekome potrebni, a potrebni ste onoliko koliko ste jaki", rekao je on.