Danas: Povišena borbena gotovost Četvrte brigade Кopnene vojske u Vranju

Vojska Srbije
Izvor: Tanjug

Više pripadnika Vojske Srbije koji su kao vojnici zaposleni po ugovoru na radnim mestima u Četvrtoj brigadi Кopnene vojske Srbije u dve kasarne u Vranju, kako su potvrdili novinaru Danasa, od jutros se nalaze „u povišenoj borbenoj gotovosti“, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Izvori Danasa navode da je tokom jutarnjih sati sva vojno tehnička mehanizacija, uključujući i oklopna vozila, stavljena u „punu pripravnost“, uz pretpostavku da je do neke vrste „vanredne gotovosti došlo zbog aktuelne situacije na severu Кosova“.

Administrativna linija izmedju Srbije i Кosova nalazi se u neposrednoj odgovornosti brigade КOV stacionirane u Vranju, uz više baza uz neposrednu liniju sa severom Кosova.

Pripadnici Vojske Srbije u Vranju nalaze se na „vanrednom dežurstvu zbog potencijalnih provokacija“, navodi izvor Danasa iz ove jedinice VS.

Rado
23. Septembar 2021.
Uzalud je sve to vi nesmete da krocite na teritoriju Kosova jer je Nato tu i Amerikanci.Sve to radute radi opstanka na vlasti i nista vise a tesko dole Srbima koji zive.Neka im je bog u pomoci jer ste vi nemocni i nemozete nusta uraditi samo saopstavate lazne vesti.