Danas zaseda Skupština Kosova

Skupština Kosova
Izvor: Ekonomia Online

Skupština Kosova današnjom plenarnom sednicom započinje prolećno zasedanje.

Na dnevnom redu je razmatranje nacrta zakona o opštoj bezbednosti proizvoda, predloga rešenja o nerealizovanim kapitalnim projektima Vlade u 2022. godini.

Potom poslanici treba da izaberu dva člana Sudskog saveta Kosova.

Isto tako na dnevnom redu je i predlog za izmenu i dopunu zakona koji se odnose na racionalizaciju i uspostavljanje linija odgovornosti izvršnih agencija, kao i izmene i dopune Zakona o državnim penzijskim sistemima.

Pored toga prolećno zasedanje treba da se bavi i razmatranjem godišnjeg izveštaja Nezavisne komisije za medije za 2021. godinu, godišnjeg izveštaja Regulatornog organa za elektronske i poštanske komunikacije za 2021. godinu, Izveštaja o radu Centralnih javnih preduzeća, izveštaja sa preporukama nadzora nad sprovođenjem Zakona o elektronskom nadzoru lica čije je kretanje ograničeno odlukom suda, izveštaja sa preporukama nadzora nad sprovođenjem Zakona o notarima.

Poslanici treba da razmotre i preporuke koje proizilaze iz razmatranja Izveštaja revizije za godišnje finansijske izveštaje Univerziteta u Prištini za 2021. godinu.

Skupština će se baviti i preporukama u vezi sa Izveštajem o reviziji za finansijske izveštaje Ministarstva zdravlja za 2021. godinu, kao i preporukama u vezi sa Izveštajem revizije za finansijske izveštaje Kliničke i Univerzitetske bolničke službe Kosova za 2021. godinu.