Delegacija Ministarstva energetike SAD, nakon Kosova, u poseti Beogradu

Delegacija američkog ministarstva energetike
Izvor: Twitter

Delegacija američkog Ministarstva energetike boravi u Beogradu kako bi se sastala sa državnim zvaničnicima, kompanijama koje se bave energetikom i poslovnim ljudima, saopštila je ambasada SAD u Srbiji, prenosi Tanjug.

"Veliko nam je zadovoljstvo da ugostimo delegaciju inženjera i naučnika Ministarstva energetike SAD u poseti Srbiji i Kosovu nakon potpisanog Vašingtonskog sporazuma koji će doneti ekonomski rast i prosperitet regionu", saopštila je večeras ambasada SAD na svom Tviteru.

Američka delegacija u Beogradu boravi nakon posete Prištini i jezeru Gazivode.

Prema navodima jednog od zvaničnika iz američkog ministarstva energetike, poseta Zapadnom Balkanu odraz je ozbiljne posvećenosti američke vlade da pomogne Beogradu i Prištini da implementiraju Vašingtonski sporazum.

"Jedna od naših ključnih poruka obema stranama jeste da su diversifikacija i održivo snabdevanje energijom osnova dugoročnog ekonomskog razvoja i prosperiteta", navodi se iz Ambasade u Beogradu.

Dodaje se da su SAD posvećene osiguranju uspeha Vašingtonskog sporazuma, naglašavajući da se ne sme ispustiti ova prilika za "novo poglavlje stabilnosti, saradnje i uspeha Zapadnog Balkana".