Deljiu Kodra: Albanija ponovo dokazala da se Kosovo može osloniti na nju

Bljerta Deljiu Kodra
Izvor: RTK

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiu Kodra, zahvalila je Albaniji na današnjoj vakcinaciji zdravstvenih radnika sa Kosova u Kukešu, rekavši da se Kosovo može osloniti na tu zemlju, prenosi Reporteri.

„Albanija je ponovo dokazala da se Kosovo može osloniti na nju u najtežim danima. Albanska država odrekla se vakcina u korist kosovskih zdravstvenih radnika, koji nastavljaju nesebičnu borbu protiv kovida -19“, objavila je Deljiu Kodra na Fejsbuku.

Naglasila je da je vakcinacija zdravstvenih radnika doprinela oslobađanju zdravstvenih  radnika od psiholoških opterećenja i ojačala poverenje pacijenata u medicinske sestre i lekare.

Danas je u Albaniji u Kukešu vakcinisano 250 zdravstvenih radnika sa Kosova antikovid vakcinom, a kako iz albanskog zdravstva najavljuju u narednim danima će ih biti vakcinisano još 250.

Kako Kosovo još uvek nije obezbedilo vakcinu protiv koronavirusa, a ugovor o kupovini vakcine iz Albanije ne dozvoljava njenu donaciju, kosovski lekari se vakcinišu u Regionalnom medicinskom centru u Kukešu.