Deljiu-Kodra: Aljbin Kurti je napustio građane Kosova i ignoriše institucije

Bljerta Deljiu
Izvor: Reporteri

Poslanica DPK Bljerta Deljiu-Kodra kritikovala je kosovskog premijera Aljbina Kurtija što nije učestvovao na jučerašnjoj sednici parlamenta, na kojoj se raspravljalo o energetskoj krizi i navela da Kurti nastavlja da "ignoriše građane i Skupštinu kao instituciju".

Deljiu-Kodra je na Fejsbuku podsetila na to da je jučerašnja skupštinska rasprava o energetskoj krizi trajala punih osam sati, ali da to Kurtiju nije bilo dovoljno vremena da dođe u Skupštinu i kaže građanima što će on i njegova vlada učiniti da se izbore s teškom situacijom. 

"Aljbin Kurti ne dolazi na sednicu, jer je napustio građane Kosova u ovo vreme krize. Poručio im je  ‘nema dobrih rešenja: ili restrikcija električne energije ili poskupljenje energenata i struje’. Dakle, građani imaju samo jedan izbor u nedeljama i mesecima koji dolaze: da se suoče sa restrikcijom struje ili poskupljenjem, jer premijer i njegova vlada nemaju drugog izbora. S obzirom na ravnodušnost premijera Kurtija prema pružanju rešenja, građani će se suočiti sa oba: I smanjenjem energije i poskupljenjem energenata i struje", napisala je Deljiu na Fejsbuku.