Deljiu-Kodra: DPK neće promeniti stav, nećemo podržati izbor Osmani

Ekonomia online
Izvor: Ekonomia online

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiu-Kodra izjavila je da ta stranka neće promeniti svoj stav kada je u pitanju podrška Vjosi Osmani za izbor predsednika, i dodala da poslanici DPK neće učestvovati ni na današnjoj izbornoj sednici, prenosi Gazeta Ekspres.

"Ne, nije bilo novog sastanka, niti promene stava. Naša odluka će ostati ista, to je ono što smo rekli i razjasnili od samog početka“, izjavila je Deljiu-Kodra.

Kada je reč o poslaniku DPK Džavitu Haljitiju za kojeg se polemiše da bi dao svoju podršku za izbor predsednika, Deljiu-Kodra je rekla da nema infirmacija da li je Haljitija neko kontaktirao vezano za to pitanje.

"Mislim da on ne bi dao svoju podršku, ali nemam informacije da li je ga je neko kontaktirao", rekla je Deljiu-Kodra.

Na pitanje da li su strani ambasadori na Kosovu od DPK tražili da učestvuje u glasanju za predsednika, Deljiu-Kodra je odgovorila da se to nije dogodilo.

Inače, vršilac dužnosti predsednika DPK Enver Hodžaj i poslanik te stranke Bedri Hamza ostali su juče nekoliko minuta na sednici na kojoj se glasalo za predsednika.

Hodžaj je rekao da izborom Osmani za predsednika premijer Aljbin Kurti želi apsolutnu kontrolu nad skupštinom, vladom i predsedništvom.

I Hodžaj je ponovio stav da DPK neće podržati Osmani za predsednika.