Deljiu-Kodra: Katastrofalno upravljanje pandemijom Kurtijeve vlade

Bljerta Deljiu Kodra
Izvor: Economia online

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiu-Kodra uputila je kritike na račun Vlade zbog lošeg snalaženja u upravljanju pandemijom koronavirusa i izostanka upravljačkog programa, prenosi Ekonomija onlajn.

Deljiu-Kodra naglašava da su preduzeća usled zatvaranja pretrpela ogromne gubitke, bez ikakvog paketa ekonomske podrške.

"Kao opoziciona stranka izražavamo zabrinutost zbog načina na koji Kurtijeva vlada upravlja pandemijom. Revizija antikovid mera govori o loše izvaganoj, neprofesionalnoj i ishitrenoj odluci koja je nanela ogromnu štetu ekonomiji i preduzećima, a Vlada im nije pružila nikakvu podršku. Prošlog vikenda se veliki deo građana preselio van granica Kosova", kaže Deljiu-Kodra.

Poslanica DPK ističe da Vlada Kosova još nije uspela da nabavi vakcine i tvrdi da se broj testova na koronavirus smanjio, a da se broj obolelih povećava.

"O neuspehu nabavke vakcina smo više puta govorili, a ono što smo videli u poslednje dve nedelje je da se smanjio broj testova na koronavirus i povećanje broja obolelih i preminulih zbog neuspeha Kurtijeve vlade", kaže Deljiu-Kodra.

Deljiu-Kodra naglašava da Vlada nije uspela da donese vladajući program uz pokušaje ad hok izmena zakona.

"Ulazimo u prvi mesec Kurtijeve vlade bez programa, ideja i vizije. Videli smo i ad hok pokušaje promene zakona bez plana, bez konsultacija sa opozicijom i primanja preporuka, uz izostanak sveobuhvatnog pristupa ozbiljnim temama", kaže poslanica DPK.