Deljiu-Kodra: Kurti i Osmani žele da začepe usta novinarima, kao da smo u Belorusiji

Blljerta Deljiu Kodra
Izvor: Facebook

Poslanica DPK Bljerta Deljiu-Kodra izjavila je da će odluka poslanika Skupštine Kosova o smeni odbora RTK ostati neizbrisiva mrlja u istoriji Kosova.

Deljiu-Kodra tvrdi da se Aljbin Kurti i Vjosa Osmani ponašaju kao diktatori koji žele da zapuše usta novinarima .

“Danas je težak dan za demokratiju i slobodu izražavanja na Kosovu. Danas je stranka Aljbina Kurtija koja ima većinu u Skupštini, uz prećutno odobrenje Vjose Osmani, odlučila da smeni Odbor javne televizije na Kosovu. Ovaj primer nećete naći ni u jednoj demokratskoj državi, ovo je ozbiljna vest za zemlju koja želi da se pridruži Evropskoj uniji. Ova skupštinska odluka ostaće neizbrisiv mrlja u istoriji kosovskog parlamenta. Ono što se dešava u Skupštini Kosova izgleda kao Belorusija diktatora Aleksandra Lukašenka", napisala je između ostalog Deljiu-Kodra na Fejsbuku.

 

Gringo
08. Jul 2021.
Nemozes ti da uporodjujes Kosovo sa Belorusijom vi ste za njih prava provincija i.na Kosovo je nazalost sve zacepljeno rezim Envera Hodze dosao na Kosovo.Neka vi je sa srecom nova diktatura vlasti.
Rados
08. Jul 2021.
Ostavi ti Belorusiju i Risiju na miru vi ste prema njih kao mali mrav niko i nista cistite vi prvo vase prljavo dvoriste pa onda mozete da kritikujete druge zemlje .Vi ste 100 puta gori od njih maltretirate pretite fizicki napadate novinare prava dzungla id poludrzavr