Deljiu-Kodra: Kurti je danas podneo ostavku

Bljerta Deljiu Kodra
Izvor: Reporteri

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiu-Kodra saopštila je da je kosovski premijer Aljbin Kurti danas podeno ostvaku, jer se njegova reakcija na situaciju trovanja građana u opštini Dečani, ne može drugačije protumačiti.

Naime Kurti je povodom trovanja građana u opštini Dečani poručio iz Grčke da je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim institucijama, jer nije u mogućnosti da bude bliže ugroženim građanima pošto je u zvaničnoj poseti u inostranstvu.

Deljiu-Kodra je na Fejsbuku istakla da je iznenađena Kurtijevom reakcijom.

"Aljbin Kurti podneo je ostavku na dužnost koju su mu poverili građani Kosova. Iznenađena sam njegovim odgovorom vezano za situaciju u Dečanima", navela je Deljiu-Kodra.

Naglasila je da je to tekst Kurtijeve ostavke "pred odgovornošću, čuvara zdravlja građana države koju vodi". 

Pozvala je Kurtija da prekine boravak u Grčkoj i da se "bavi zadatkom" koji su mu poverili građani Kosova.

 

grk
13. Jul 2021.
Salis se ili stvarno mislis.Nije Kurti podneo ostavku ti zelis ol on nece sigurno da podnese ostavku.Fotelja je mlogo slatka i tesko se pusta drugome.Jefino Amerikanci kad odluce mogu da ga sklone kad oni procene da ne radi po nihovim upustvima oni ce vrlo brzo da ga smene.Jer njegov opstanak na vlasti zavisi od manjinskij poslanika Bonjaka Turaka Roma i stalih manjinskih poslanika.Ako oni dobiju naredbu od SAD a oni ce ga skinuti sa vlasti.