Deljiu-Kodra: Zet ministarke Hadžiu je hapšen u Severnoj Makedoniji zbog terorizma

Aljbuljena Hadžiu i Bljerta Deljiu Kodra
Izvor: Koha ditore

Poslanica DPK Bljerta Deljiu-Kodra rekla je da je zet ministarske pravde Aljbuljene Hadžiu uhapšen zbog terorizma u Severnoj Makedoniji, prenosi Koha.

Deljiu-Kodra je to rekla u odgovoru na optužbe koje joj je Hadžiu uputila o nepotizmu prilikom zapošljavanja.

"Ministarka koja dolazi ovde priča o optužbama, a njen zet je uhapšen zbog terorizma u Makedoniji, ne može da nam drži lekcije. Kako da upoznate kolegu iz Nemačke kada u vašoj biografiji piše da je vaš zet uhapšen zbog terorizma u Makedoniji", rekla je Deljiu-Kodra.

Prethodno je Hadžiu pitala poslanicu DPK Bljertu Deljiu-Kodra u vezi sa zapošljavanjem njene sestre u Skupštini i njenog brata u RTK.

"Ako govorim jezikom (šefa poslaničke grupe DPK) Abeljarda Tahirija, onda bi gospođo Deljiu trebalo da vas pita da li ste uticali na zapošljavanje vaše sestre u nabavci Skupštine ili vašeg brata u RTK, ili da napomenem da je vaš zet uhapšen u Telu za nabavke", navela je Hadžiu.

Ministarka je naglasila da ima dovoljno argumenata za takve rasprave, pozivajući poslanike DPK na konstruktivnu debatu.

"Kada gospođa Deljiu iznosi takve optužbe, ona treba da ostane u Skupštini, a ne da napušta Skupštinu. Za one koji znaju za slučaj Kumanova, neka pravosudne institucije procene kako je do tog slučaja došlo. Možda gospođa Deljiu zna kako se desio taj slučaj i neka kaže pravosudnim institucijama“, navela je Hadžiu.