Demokratski savez Kosova danas bira novog lidera

Izbor novog predsednika DSK
Izvor: Reporteri

Izborna skupština Demokratskog saveza Kosova, na kojoj će biti izabran novi lider stranke, biće održana danas sa početkom u 10 sati, prenosi Reporteri.

"Pripreme su već pri kraju, a Skupština na kojoj će biti izabran predsednik koji će voditi DSK u naredne dve godine, počeće u 10 sati u hotelu Emerald", potvrdila je članica DSK Besa Hedžeri.

Predsednik ogranka DSK u Vitini Sokolj Haljiti za Reporetri je rekao da danas očekuje da sve protekne po demokratskim principima.

Do sada su svoje kandidature za mesto predsednika Demokratskog saveza Kosova potvrdila četvorica visokih funkcionera te stranke, Ljumir Abdidžiku, Besian Mustafa, Anton Ćuni i Ljutfi Haziri.

Iz DSK je ranije najavljeno, da na sam dan izborne skupštine može doći i do objavljivanja i nekih novih kandidatura.

Inače, u nedelju će se okupiti 335 delegata iz 38 opštinskih odbora DSK, da bi izabrali novog predsednika stranke. Konačan spisak kandidata za mesto prededsednika, biće, kako to predviđa Statut, službeno saopšten na početku sednice. Da bi bio potvrđen kao kandidat za lidera stranke, svaki od kandidata mora da dobije 50 odsto plus jedan glas od prisutnih delegata.

Dosadašnji predsednik DSK Isa Mustafa podneo je ostavku na to mesto, nakon razočaravajućih rezultata na parlamentarnim izborima, održanim 14. februara,