Dimčevski: Dolazak Veslija Klarka na Kosovo nastavak NATO agresije

Dragutin Dimčevski
Izvor: Tanjug

Penzionisani zamenik komandanta 53. graničnog bataljona koji je odlikovan Ordenom belog orla Dragutin Dimčevski za Kosovo onlajn kaže da je dolazak bivšeg komandanta NATO generala Veslija Klarka na Kosovo, gde bi trebalo da preuzme i ulogu savetnika u KBS, nastavak agresije koju je ovaj savez izvršio na SR Jugoslaviju pre 22 godine.

Dimčevski kaže da je NATO agresija na Jugoslaviju bila “zločin nad zločinima”, i da bombardovanje kroz oboljevanje vojnika koji su stajali na braniku otadžbine, i danas odnosi svoje žrtve.

“Dolazak Veslija Klarka na Kosovo je nastavak NATO agresije od pre 22 godine. NATO agresija na SR Jugoslaviju je zločin nad zločinima koji i danas odnosi svoje žrtve. Meni jako teško pada gubitak saboraca koji danas oboljevaju od raka i leukemije, za sobom ovi heroji ostavljaju porodice i sve nas da ih čuvamo i sećamo ih se sa ljubavlju i ponosom. Nikada nisam mogao da nazovem NATO agresiju na Jugoslaviju nazivom koji se, čak i u Srbiji, koristio do pre par godina – Milosrdni anđeo. Zločin u kome je naša zemlja uništena, u kojoj je uništena naša industrija, putevi, nastavlja se kroz ovaj neprijateljski gest”, rekao je Dimčevski.

Po njegovim rečima, od dolaska Aleksandra Vučića na mesto predsednika Srbije, glas vojnika koji su branili svoju otadžbinu može da se čuje i da im se, bar na taj način, od počast i priznanje.

“Godinama nismo imali kome da kažemo šta smo preživeli. Stvari koje su prećutkivane i gurane pod tepih sada polako počinju da izlaze na videlo. Svesni smo da ne možemo da očekujemo nagle i brze promene, i da je kao i za sve ostalo u životu, i za ove promene potrebno vreme i strpljenje. Verujem da su tužbe protiv NATO agresora važne i neophodne, sada se sve više pojedinaca javlja sa strašnim posledicama ovog zločina. To je veoma važno, zbog istine koja kad tad izađe na videlo”, kaže Dimčevski.

Ronni
05. Jul 2021.
Klark, ce biti prvi savetnik ministra odbrane kosova. Sta je to strasno .....
Elvir
05. Jul 2021.
Bravo ronni, amerika odluquje o odbrani kosova. To srbija i srpski narod zna .....
Lio
05. Jul 2021.
Bravo Wesley Clark
Gringo
05. Jul 2021.
Uzalud se radujete
Rusija se vraca na Balkan
Amerikanci su svetske ubice koje su pobili milina civila u Iraju Siriji Libiji Avganistanu Srbiji.Ubijaju ljude surom sveta zarad svojih interesa i lazne demokratije.Srbija se ne plasi nikog pa ni Amerika zna to Amerika dobro.Srpski narid mozes bombardovati i bacati bombe ali Srpski duh niko nemoze unistiti to su herojski narod.
Zivela Rusija i Srbija na celu sa Putinom novi lider svetskog porekla.Spasiba Rosija