Đoši: Izjave otkrivaju da je Kurti odgovoran za aferu robnih rezervi

Betim Đoši
Izvor: Ekonomia Online

Član Demokratske partije Kosova Betim Đoši, na osnovu nedavnih izjava u vezi afere „ Pšenica i ulje“, tvrdi da su dokaz da je kosovski premijer Aljbin Kurti glavni odgovorni za aferu u vezi državnih rezervi.

Đoši je na Fejsbuku objavio snimak izjava Aljbina Kurtija i ministarke Rozere Hajdari, u kojima negiraju korupciju i poznanstvo sa uhapšenim Ridvanom Muharemijem, ali i izjavu advokata Mahmuta Haljimija, zastupnika uhapšenog biznismena, koji je to negirao.

„Za dva dana date su samo tri izjave koje otkrivaju Aljbina Kurtija kao glavnog odgovornog za korupcionašku aferu sa državnim rezervom. Aljbin Kurti: Nema korupcije i zloupotrebe. Imam potpuno poverenje u ministarku Rozetu Hajdari i njen rad. Rozeta Hajdari: Nemam informaciju da je dotična osoba (Ridvan Muharemi) u bilo kakvom ugovoru ili spoljnom poslovanju za državne rezerve. Mahmut Haljimi, advokat Ridvana Muharema: Ministarstvo ga je angažovalo. Ministarka Hajdari direktno. Molila je. Poznavala ga je kao poslovnog čoveka, koji ima dugu tradiciju i širok krug prijatelja“, objavio je on.