Đoši: Kurti brani Hajdari i Muharemija jer je i sam umešan u dela korupcije

Betim Đoši
Izvor: Ekonomia Online

Sekretar Demokratske partije Kosova Betim Đoši smatra da kosovski premijer Aljbin Kurti štiti ministarku Rozetu Hajdari i biznismena Ridvana Muharemija, uhapšenog pod sumnjom da je bio umešan u zloupotrebu robnih rezervi, jer je i on sam umešan u ta dela korupcije, piše Teve1.

Đoši je ocenio da je video koji je Kurti postavio na Fejsbuk, a u kojem je istakao da u vladi koju predvodi nema korupcije i zloupotrebe te da ima potpuno poverenje u ministarku Rozetu Hajdari, dokaz da kosovski premijer brani zločin i da time ometa pravdu.

"Video Aljbina Kurtija je skandalozan. Aljbin Kurti štiti Rozetu Hajdari i Ridvana Muharemija jer je on takođe umešan i suodgovoran u korupciji i protiv nacionalne bezbednosti. Saradnik superzločinca Milan Radojčića, kao što je štitio Mimozu Kusari koja je koordinisala Radojičićeve poslove, štiti i Rozetu Hajdari i Ridvana Muharemija. Aljbin Kurti istom moći štiti Nagipa Krasnićija i Martina Berišaja", rekao je Đoši.

Kosovski premijer Aljbin Kurti, povodom hapšenja dvoje zaposlenih u Ministarstvu trgovine, industrije i preduzetništva za koje se sumnja da su bili umešani u zloupotrebu robnih rezervi, istakao je da u vladi koju predvodi nema korupcije i zloupotrebe te da ima potpuno poverenje u ministarku Rozetu Hajdari i njen rad.

Kurti se na Fejsbuku obratio građanima video porukom u kojoj je naveo da je Vlada na čijem je čelu odgovorna i poštena te da je, kako kaže, bez presedana omogućila posleratnom Kosovu ekonomski i demokratski napredak.

Ukazao je i da je u državnim rezervama zatečeno 300.000 evra, a da su za dve godine napravili da bude 25 miliona evra.