Đurđev: Kosmet nije Nagorno-Karabah, niti je Vučić Pašinjan, progona Srba neće biti

Aleksandar Đurđev
Izvor: Srpska liga

Srbija će znati, umeti i moći da spreči jermenski scenario na Kosmetu, jer se za odbranu naše svete zemlje spremamo vekovima i nismo slamke pa da nas svaki vihor oduva, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev, prenosi Pink.

"Srpska liga gaji apsolutno uverenje u to da su predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić, kao i ministar odbrane Miloš Vučević preuzeli sve neophodne mere, vidljive i nevidljive od očiju javnosti, kako bi neutralisali svaki pokušaj progona i pogroma nad Srbima", rekao je Đurđev.

Prema njegovim rečima, nema sumnje da se Vojska Srbije proteklih desetak godina spremala za scenario sličan ovom, odnosno da, ukoliko je potrebno, zaštiti svu teritoriju Srbije i sve njene građane.

"Srpska liga apsolutno stoji uz svoju državu u ovim teškim i izazovnim vremenima i osuđujemo sramno i bestidno ponašanje pete i šeste kolone tj. tzv. opozicije koja razmišlja samo o izborima i foteljama u koje želi na silu da uskoči. Mi naše hrabre momke koji su ustali protiv zuluma Kurtijevih džihadista nikada nećemo zvati teroristima, to su heroji ove zemlje, obični i porodični ljudi koji su sledili put svojih predaka i branili sebe i svoje. To su novokosovski mučenici koji su bukvalno streljani i njihovi pali životi nas obavezuju da brinemo o našoj Srbiji", precizirao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige dodao je da je njegova partija spremna za izbore i pozdravio je više puta najavljivano formiranje Narodnog pokreta za državu.

"Potrebno nam je okupljanje svih istinskih patriotskih snaga kojima je država iznad partije, a opšte ispred ličnog. One moraju biti brana od NATO-opozicije i Kurtijevih barjaktara u Beogradu", zaključio je Đurđev.