Đurić: Kurti želi još jedan sukob u Evropi, ako ga ne sprečite – uspeće

Marko Đurić
Izvor: Kosovo Online

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić poručio je da Aljbin Kurti aktivno radi na rasplamsavanju još jednog sukoba u Evropi, navodeći da se nalazimo u tački u kojoj neuspeh SAD, EU i NATO da ga spreče u onome što radi, znači da mu se dopušta da uspe.

Đurić je na Tviteru napisao da Kurti neumorno nastavlja svoju kampanju protiv koncepta multietničkog Kosova, a čineći to, aktivno radi na rasplamsavanju još jednog sukoba u Evropi.

“U protekla 24 sata, pod lažnim optužbama Kurtijeve specijalne policije - ilegalno prisutna na severu Kosova* - uhapšena su još dva Srbina, uz očiglednu povredu člana 9 Briselskog sporazuma. Isti Kurtijevi nasilnici u uniformama takozvane "kosovske policije" danas popodne su pretukli 17-godišnju devojčicu i 15-godišnjeg mladića, koji su oboje zadobili lakše povrede i velike emotivne traume. Ove večeri Kurtijeve eskadrile ponovo patroliraju Severnom Mitrovicom u oklopnim vozilima, tražeći još žrtava”, naveo je Đurić.

Primetio je da je očigledno svakom ko nije sasvim pristrasan da Kurti želi Kosovo bez Srba, te da je on u tome praktično javan - etiketirajući sve one koji mu se suprotstavljaju kao zločince i teroriste.

“Veoma važno – Kurti takođe želi trajni klin između Srbije i SAD, EU i NATO. Da ne bude zabune, nalazimo se u tački u kojoj neuspeh da ga sprečite da nastavi da radi ono što radi znači dopustiti mu da uspe. To neće značiti samo poraz za njegove žrtve na terenu i loše vesti za Kosovo* i Srbiju, već i mnogo dalje”, naglasio je ambasador Srbije.