Đurić: Montirane optužnice nastavak hajke na naš narod

marko đurić
Izvor: © Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, saopštio je večeras da podizanje montiranih prištinskih optužnica protiv grupe ljudi, navodno odgovornih za ubistvo Olivera Ivanovića, predstavlja nastavak organizovane hajke sa ciljem da se, za taj zločin, okrivi naš narod na Кosovu i Srbija.

"To bi za krajnji cilj trebalo da ima slabljenje pozicija Srba u pokrajni i delegitimizaciju srpskih predstavnika koje albanski separatisti i njihovi sponzori nisu mogli da pobede na prošlim izborima", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Đurić, podseća da je Priština do sada uporno odbijala da sarađuje sa srpskim pravosudnim organima u istrazi ubistva Olivera Ivanovića i da, kako je naveo, nije želela da odgovara na upite srpskih državnih organa, ponašajući se sve vreme kao da nešto krije.

“Jasno je u kom pravcu vode tragovi i uveren sam, ne samo da će se veoma brzo pokazati da je ovde reč o politički režiranom procesu sa opasnim i mračnim ciljevima, već da će i na videlo isplivati ko su pravi krivci, odnosno naručioci i izvršioci zločina koji je pogodio čitav naš narod”, naveo je Đurić u saopštenju.