Đurić: Napad u Babinom Mostu izraz političke mržnje, međunarodna zajednica da reaguje

Đurić
Izvor: Tanjug

Direktor Kanclelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je napad na srpske mladiće u Babinom Mostu i zatražio od međunarodne zajednice da bez odlaganje reaguje na "puzeće etničko čišćenje Srba" iz tog mesta, objavio je Tanjug.

Ðurić je za RTS rekao da je napad u Babinom Mostu izraz politike mržnje koju vode pojedini političari iz Prištine i da nije izolovan incident, podsetivši da su u više navrata u tom mestu napadani Srbi, da su ekstremisti upadali i u školsko dvorište, a da su lokalne vlasti ometale rekonstrukciju i izgradnju nove škole.

"Policija nije kaznila one koji su odgovorni za čitavu seriju incidenata i sada se nastavlja puzeće etničko čišćenje Srba iz Babinog mosta", ocenio je Ðurić.

Kaže da je to mesto između Kosovske Mitrovice i Prištine strateški važno i da je Albancima cilj da zastraše i pritisnu Srbe kako bi se iselili.

"Zahtevamo od međunarodne zajednice da bez odlaganja reaguje i interveniše, jer su lokalni organi pokazali da nisu u stanju. Kfor treba da uspostavi statičko prisustvo u Babinom mostu, dok ne budu kažnjeni odgovorni za napade", rekao je Ðurić.

Grupa srpskih mladića povređena je u napadu grupe Albanaca u Babinom Mostu kod Obilića.

Do napada je došlo sinoć oko 22 sata, kada su se četiri srpska srednjoškolca, dok su išli selom, naišli na grupu od šestorice Albanaca iz istog sela, preneo je RTS.

Nebojsa
31. Avgust 2020.
Nikad medju narodna z. Nece reagovati i zastiti srbe na kosmetu jer se plase siptara i ne nezanima ih...zato pametno vojska i policija na kosmet i tacka