Đurić: Srbi na Кosovu najprogonjenija etnička grupa u Evropi

Đuric o lekarima
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić zatražio je od međunarodnih misija na Кosovu da hitno preduzmu mere i zaustave najnoviji talas etnički motivisanog nasilja prema Srbima.

"Zahtevam od međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji da hitno preduzmu mere i radnje iz svojih nadležnosti i mandata utvrđenog Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN da delujući direktno i preko privremenih institucija samouprave u Prištini zaustave najnoviji talas etnički motivisanog nasilja prema Srbima", naveo je Đurić u saopštenju za javnost.

On je ocenio da napadi u poslednjih nekoliko dana pokazuju da su "Srbi na КiM u bezbednosnom smislu najprogonjenija etnička grupa u Evropi danas i da privremene institucije samouprave u pokrajini nisu u stanju ili ne žele da samostalno reše ovaj problem".

Naglasio je, da je neophodno da Кfor, Unmik, Euleks i drugi međunarodni akteri na Kosovu ispune svoj mandat i zaštite one za čiju su bezbednost odgovorni.

"Zato je neophodno da Кfor, Unmik, Euleks i drugi međunarodni akteri u pokrajini ispune svoj mandat i zarade plate koje dobijaju, a ne da sede po prištinskim restoranima dok ekstremisti nekažnjeno ugrožavaju one za čiju su bezbednost i prava odgovorni", naglasio je Đurić.

misterNO
27. Maj 2020.
Šest godina od „v.d. stanja“ direktorice TV „Most“ i nedovršenog konkursa za direktora, dve godine od obećanja duplih plata za radnike TV „Most“ i prinudni odlazak na godišnje odmore istih radnika za vreme pandemije! Samo da se nadovežem na tvrdnje gospodina Djurića! Molim Vas da objavite komentar jer ništa slagao nisam!