Đurić: Vučić je Srbiju vratio na Kosovo

marko đurić
Izvor: © Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da histerični napadi ljudi iz Saveza za Srbiju na predsednika Srbije Aleksandra Vučića potvrđuju da je namera te interesne grupe da izazove društvenu nestabilnost.

Njihova namera je i da “na prepad zaposednu državne funkcije i državnu kasu iz koje su svojevremeno pograbili Slaviša Ristić, kao jedan od učesnika najveće otimačine nacionalnog bogatstva u istoriji Srbije”, naveo je Đurić

“Nakon što je pretio predsedniku Vučiću da će proći kao Zoran Đinđić, sada traži i da bude anatemisan, jer on bi da ga kazni i na onom svetu zbog toga što je lopove iz Saveza za Srbiju zaustavio u pljačkanju i haračenju Srba na Kosovu i Metohiji”, rekao je on.

Prema  Đurićevim rečima, Vučić je Srbiju vratio na Kosovo nakon što su je Ristić i njegovi nekadašnji i sadašnji politički partneri odande oterali lopovlukom i kapitulantskim nagodbama sa međunarodnom zajednicom.

Đurić smatra da Ristića boli što je Srbija povratila svoju čast i što zemlje koje su u vreme njegove vlasti priznale jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova danas, zahvaljujući Vučiću, povlače ta priznanja.

“Slaviša Ristić i njemu slični politički marginalci jesu gubitnici tranzicije Srbije od ponižene i poharane zemlje ka uređenoj, demokratskoj i prosperitetnoj državi I otuda je njihovo nezadovoljstvo razumljivo, međutim građani im nikada neće dozvoliti da se vrate u pljačkaški pohod, a u tome im neće pomoći ni onostrane sile koje prizivaju”, kazao je Đurić.