Đurić zahvalio ambasadorki za doslednu podršku Kine

Đurić i ambasadorka Kine
Izvor: © Kosovo Online

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Кine u Republici Srbiji Čen Bo i informisao je o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Кosovu i Metohiji i izgledima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Đurić navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM, ovom prilikom zahvalio se ambasadorki zbog dosledne podrške Кine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i zbog otvorenog prijateljstva koje se ogleda u sve intenzivnijoj saradnji u oblastima privrede i ekonomije.

"Srbija i Кina, zbog čvrstih veza kontinuirano građenih u prošlosti, ali i zahvaljujući iskrenom prijateljstvu predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, pred sobom imaju neograničene perspektive za produbljivanje bilateralne saradnje, kako na polju ekonomije, tako i u međunarodnim odnosima", istakao je Đurić.

 

 

Prema Đurićevim rečima, Srbija i Kina će i u budućnosti nastaviti da budu saveznici u borbi za poštovanje međunarodnog prava i principa suverenosti država, i složno raditi na izgradnji sveta u kojem će miroljubiva saradnja u uvažavanje razlika biti geopolitički standard.  

Srbija će, kako je naglasio, nastaviti da bude iskren partner Кine u realizaciji inicijative „Pojas i put“ i most za ekononomsku i kulturnu razmenu između Istoka i Zapada, jer Кina svakako ima mnogo toga da ponudi Evropi.

Direktor Kancelarije je sagovornicu informisao i o položaju srpskog naroda na Кosovu u pokrajini, koji je je, kako je istakao, izložen sve većim pritiscima i žrtva je radikalizacije na albanskoj političkoj sceni, koja će biti sve veća kako se bude zahuktavao proces stvaranja nove vladajuće većine u Prištini.