Dodik: Iako je 24. marta prva bomba pala na Srbiju, eksplodirala je u svakom srpskom srcu

Milorad Dodik
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je povodom godišnjice od NATO bombardovanja bivše Savezne Republike Jugoslavije istakao da iako je 24. marta prva bomba pala na Srbiju, eksplodirala je u svakom srpskom srcu gde god da se našlo.

Dodik u objavi na Tviteru podseća da je na današnji dan pre 24 godine počela vojna intervencija NATO na Srbiju bez odobrenja Saveta bezbednosti UN.

"NATO je pokrenuo vazdušne udare jer Srbija nije htjela da se odrekne 15 odsto svoje teritorije, iako su navodili drugačije razloge za intervenciju", napisao je on.

Dodik dodaje da je u NATO bombardovanju stradala i trogodišna Milica Rakić, koja nije jedina žrtva suludog pohoda najmoćnijeg vojnog saveza tog vremena na jednu suverenu državu

"Milica Rakić, trogodišnja djevojčica iz Beograda, ubijena je na noši, u svojoj kući, prilikom NATO bombardovanja Srbije. Ona nije jedina žrtva tog suludog pohoda najmoćnijeg vojnog saveza tog vremena na jednu suverenu državu", naveo je Dodik.

Dodik ističe da za zločine tokom vojne intervencije NATO-a na Srbiju niko nikada nije odgovarao, iako je utvrđeno da je tokom intervencije NATO koristio i osiromašeni uranijum.

"Iako je 24. marta prva bomba pala na Srbiju, eksplodirala je u svakom srpskom srcu gde god da se našlo. S tugom se sećamo svake žrtve i svakog razaranja u toj bezumnoj intervenciji, kao i svih žrtava NATO bombardovanja u Republici Srpskoj", taključio je Dodik.