Dodik: Molim se Bogu da ponovo u Americi na vlast dođe Donald Tramp

Milorad Dodik
Izvor: N1 Info

Srpski član Predsedništva BiH  Milorad Dodik izrazio je u nedelju nadu da će se na vlast u SAD ponovo vratiti Donald Tramp i najavio da će Srbi čekati prikladne globalne okolnosti kako bi se entitet Republika Srpska otcepio od BiH, za koju je opet rekao da je neodrživa država, prenosi N1.

„Nikada nismo odustali od toga da Republika Srpska bude ono što je bila 9. januara 1992. godine. Mi smo republiku formirali kao svoju državu i to je ono što nama treba“, rekao je Dodik u Modriči, govoreći na obeležavanju vojne operacije Koridor iz 1992. godine.

Dodik je uveren da će vrlo brzo Srbi donositi bitne odluke o svojoj sudbini u Bosni i Hercegovini i izrazio očekivanje da će u SAD ponovo na vlast doći Donald Tramp.

"Prvi put u istoriji Srbi čekaju vreme. Moramo biti strpljivi, razumeti vreme. Evropa neminovno dolazi u konfuziju, do svojih unutrašnjih problema. Molim se Bogu da ponovo u Americi dođe Donald Tramp", dodao je srpski član Predsedništva BiH.

Po njegovim rečima, "život je neodrživ u BiH" i najavio je nastavak blokade državnih institucija.

"U Republici Srpskoj trpimo zbog BiH svih ovih godina. Uspeh naše države, uspeh naše slobode je u tome da zaustavimo prenos na nivo BiH. Koji je smisao da jača BiH, da izgrade Sarajevo i jačaju kao glavni grad iz kojeg je otišlo 150.000 Srba?", rekao je Dodik.

Komentarišći zaključke Evropskog saveta, Dodik je ocenio da BiH nije dobila kandidatski status samo kako bi u zemlji i dalje odlučivali stranci.

"Oni prime Ukrajinu, a nama kažu da čekamo. A znate zašto? Zato da bi ovde stranci i dalje odlučivali, da bi Kristijan Šmit i troje sudija Ustavnog suda određivali nama sudbinu", rekao je Dodik.