Dodik: Najveći problem na Balkanu je izgleda Vučić koji brani Kosovo

milorad dodik
Izvor: Tanjug

Ako se na saslušanju Spoljnopolitičkog komiteta Kongresa SAD kaže da Srbija mora da prizna Kosovo, to je ultimativan zahtev koji ne dozvoljava drugačije ponašanje, rekao je Srpski član Predsedništva BiH i predsedavajući tog tela Milorad Dodik, koji je i dodao da se smatra da u suprotnom treba srušiti Vučića, prenosi Tanjug.

Kao da su, dodao je, najveći problem na Balkanu Vučić koji brani Kosovo i koji je učinio najviše da Balkan bude stabilan i Dodik koji brani Republiku Srpsku .

"Ako se sruši Vučić, sve će biti lako sa Republikom Srpskom i Srbijom, dođe neko ko će priznati Kosovo, a njemu neće biti važna Republika Srpska, to je taj koncept muslimanskog Sarajeva", rekao je Dodik.

Dodik je dodao i da je danas informisao predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pitanjima vezanim za status Republike Srpske, s obzirom na činjenicu da je ona, kako je kazao, napadnuta.

Ocenio je da je taj napad samo deo napada protiv Srbije i Aleksandra Vučića kako bi on bio eliminisan sa političke scene, a došao neko ko bi bio "sluga Zapada".

"Opšta je namera političko-muslimanskog Sarajeva da Srbija bude slaba, umesto da iskoriste političku situaciju i da sa Vučićem razvijaju miran i ekonomski razvijen region. Ali, oni to ne žele, jer su isfrustrani prošlošću", rekao je Dodik novinarima posle sastanka sa predsednikom Srbije.

Jedno od najvažnijih pitanja za budućnost, kaže Dodik, je stav Srbije da se poštuje stav Vučića o integritetu BiH, pre svega međunarodno-pravni i teritorijalni, a da su unutrašnja pitanja BiH stvar njenog Ustava.

Aktueni problemi su, dodao je, to što je "uloga visokog predstavnika srušila Dejtonski sporazum" da bi, kako kaže, legalizovala kriminal.

A jasno je, ističe, i zašto baš sada idu napadi, te precizira - zato što su ohrabreni pobedom Džozefa Bajdena.

"Mi verujemo Srbiji i pre svega Vučiću i njegovom odnosu prema srpskom narodu. Sve su to stvari o kojima smo pričali. Važno je da na to imamo pravo po Dejtonskom sporazumu", rekao je Dodik i dodao da prethodne garniture vlasti u Srbiji nisu ni smele da se pozivaju na taj mirovni sporazum.

Upitan da komentariše tvrdnje Sonje Biserko u nemačkim i hrvatskim medijima, Dodik kaže da je sramno da to govori žena koja uživa svaku demokratsku slobodu.

"Sve je to laž i konstrukcija, samo se intenzivira kada dođe neki datum. To je koordinisano", zaključio je Dodik.

 

Ja
14. Decembar 2020.
Svako ima pravo da brani svoju zemlju to rade i druge zemlje zar trebamo i mi to njima zabraniti nemaju prava da zabrane vucica da brani svoj naroda i svoju zemlju sto je ukradjena i illegalna smestena za albanske monstrume ni tu nemaju prava sa silom otimati tudju zemlju vucic je najbolji predsednik u svetu vucic se bori za svoju zemlju i svoj narod nesme od vas treba da dobije vase odobrenje od vas da brani svoju zemlju zasto vam to smeta zar niste dosta ponistili nije vam dosta dosta je nepravde i lazi pravda je na redu tolko ste naroda ponistili ni to vam nije dosta dosta je nepravde bilo !!!!!
Ja
14. Decembar 2020.
Mi kako sad vidimo ovaj svet je za ponistavanje celog sveta ne za poboljsanje jer im pravda jako smeta zar nije to tako
Ja
14. Decembar 2020.
Ako to tako nastave u svakoj zemlji teroriste necemo nista imati samo ubice to je ponistenje!!!!