Dodik: Rusija i Kina neće prihvatiti reviziju Rezolucije 1244

Milorad Dodik
Izvor: Tanjug/Andrija Vukelić

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da smatra da Srbija neće prihvatiti samoproglašenu nezavisnost Kosova, niti će Rusija i Kina prihvatiti reviziju Rezolucije 1244 u Savetu bezbjednosti UN, prenosi Tanjug.

Dodik je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio više puta da neće prihvatiti nezavisnost Kosova, kao i da dve velike sile kao što su Rusija i Kina neće prihvatiti nikakvo odvajanje, jer se zalažu za poštovanje međunarodnog prava.

On je u emisiji "Hit tvit'' na televiziji Pink istakao da je je Vučić postavio jedan novi pristup o Kosovu prema kojem se ne može oteti deo teritorije od jedne suverene zemlje, kao i da položaj Srbije na međunarodnom planu nikada nije bio jači.

"Ako neko dođe u poziciju da bez volje Srbije, Kosovo proglasi nezavisnim, zašto se na nas (RS) ne bi primenjivala ista pravila", upitao je Dodik.

Govoreći o odnosima Republike Srpske sa Srbijom, on je ponovio da su dobri, kao i sa Rusijom, i dodao da RS želi da ima takve odnose sa drugima državama u okruženjima, ali i unutar u BiH.

Rks
27. Jul 2020.
Ko te pita tebe a sta nas briga za rusie kine to su vashi mentori imate takvi mentalitet sad na europol polako polako i na sve vojska se dobro oruzhava polako rosu njso i 10000 policajca i narod polako a vi sanjate priqam ti priqam jel tako
Magarevo
27. Jul 2020.
E,tebe ce da pitaju Rusi i Kinezi kada se budu dogovarali sa SAD.Bolje to gledaj da spasis zivu glavu!
Milan 1
27. Jul 2020.
Međunarodno pravo i Rezolucija UN 1244 govore da je KiM dio Srbije.
Kosovo je srpsko sve dok ga se mi sami ne odreknemo.
O širokoj kosovskoj autonomiji se može i treba razgovarati.