Donacija Vojvodine od 5,7 miliona dinara ugroženima na Kosovu

Donacija vojvođanske vlade za Kosovo
Izvor: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada Vojvodine donirala je Eparhiji raško-prizrenskoj 5,7 miliona dinara u vidu prehrambenih proizvoda namenjenih nesmetanom funkcionisanju narodnih kuhinja na Kosovu, sredstava za higijenu, đačkih torbi i školskog pribora za socijalno ugrožene porodice, prenosi Tanjug.

Ispraćaju kontingenta humanitarne pomoći iz magacina Gradske organizacije Crvenog krsta u Petrovaradinu za stanovništvo na Kosovu prisustvovao je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević, saopštila je Pokrajinska vlada.

"Veliko mi je zadovoljstvo što danas našim sunarodnicima na KiM šaljemo poruku da je neupitan njihov nacionalni, verski i kulturni identitet i da je za nas u Pokrajinskoj vladi, kao i za sve građane Vojvodine, ovo jedan važan most kojim izgrađujemo ne samo poverenje, prijateljstvo i podršku nego, pre svega, veru u neprolaznost našeg jedinstva", kazao je Milošević, navedeno je u saopštenju.

Dodaje da je kamion sa 22 tone pomoći namenjen svima koji su na KiM ujedinjeni, nažalost, oko siromaštva i svakodnevnih problema.

"Stoga dugujemo posebnu zahvalnost vladici Teodosiju, koji, sa svojim sveštenstvom, ne prepoznaje samo verske probleme, već pomaže svim ljudima koji su u nevolji", naglasio je resorni sekretar.

U narodnim kuhinjama na području Eparhije raško-prizrenske svakodnevno se hrani oko dve hiljade korisnika, a u njima se priprema i užina za đake u četiri osnovne škole.
 

nona
14. Maj 2021.
sad je red da budite vi nezavisni od tkz serbiju ne mesate gde nemate mesto