DPK: Afere otkrivaju pravi karakter Vlade Kosova, potrebni prevremeni izbori

Politički savet DPK
Izvor: Reporteri

Demokratska partija Kosova ocenila je da je situacija na Kosovu ozbiljna i da je to posledica nesposobnosti vlasti - lošeg upravljanja i brojnih zloupotreba.

Na jučerašnjoj sednici Predsedništva Demokratske partije Kosova navedeno je da umešanost ove vlasti u razne afere, otkrivaju pravi karakter ove Vlade.

„Od onih sa energentima, državnim rezervama, školskim udžbenicima, trgovinom narkoticima, lošim upravljanjem raznim institucijama i brojnim zloupotrebama službenih dužnosti“, navode iz DPK.

Izražavaju zabrinutost da je, kao rezultat delovanja ove Vlade, preko 150.000 građana napustilo Kosovo u poslednje dve godine, te da su troškovi života porasli, a da se broj kosovskih porodica koje su na ivici siromaštva svakim danom povećava.

Navode da je Upravni savet DPK-a na sastanku održanom 3. jula odlučio da obustavi svaku zvaničnu komunikaciju i prekine institucionalnu saradnju sa kosovksim premijerom Albinom Kurtijem, predsednicom Vjosom Osmani i Samoopredeljenjem, te da je kao rezultat nepoštovanje ove odluke razrešeno nekoliko članova Demokratske partije Kosova.