DPK: Hotijeva vlada je pokazala samo amaterizam po pitanju dijaloga

Avni Bitići
Izvor: Facebook

Portparol Demokratske partije Kosova Avni Bitići objašnjavajući razloge te stranke da se ne odazove pozivu premijera Hotija za učestvovanje na današnjem “Forumu lidera”, kaže da Hotijeva vlada po pitanju dijaloga nije pokazala ništa drugo osim amaterizma.

Bitići je na Fejsbuku napisao i da je poziv premijera Hotija za” Forum lidera” na nivou poziva za učestvovanje u nekoj televizijskoj emisiji.

“DPK danas nije učestvovala u Forumu iz tri razloga: Nije postojao zvaničan poziv koji bi razjasnio format i svrhu  sastanka  Takvi sastanci uvek treba da se održavaju u prostorijama Skupštine Kosova. Eksperimentiranje i improvizacija nemaju mesta za teme od velikog značaja kao što je nastavak dijaloga”, napisao je Bitići.

Bitići dodaje i da je DPK  uvek bio spreman i konstruktivan za teme od posebnog značaja za Kosovo.

“Takve improvizacije su jednostavno za žaljenje i s pravom zaslužuju naše ignosrisanje. Ne možete ići u Brisel na dijalog, nespremni, bez plana i bez široke podrške političkog spektra, a zatim se vratite na Kosovo da organizujete navodni Forum lidera po tom pitanju”, zaključio je Bitići.