DPK: Imenovanjem Gervale za direktora, RTK se pretvara u megafon Kurtija

Politički savet DPK
Izvor: Reporteri

Demokratska partija Kosova saopštila je da je imenovanje člana Samoopredeljenja Riljinde Gervale za novog direktora RTK zarobljvanje Javnog servisa i njegovo korišćenje u političke svrhe Aljbina Kurtija, prenosi Ekonomija onlajn.

DPK ističe da je Kurti u bliskoj saradnji sa predsednicom Vjosom Osmani već pre nekoliko meseci "započeo zapošljavanje svojih militanata u RTK".

"Zauzimanje RTK od strane premijera Aljbina Kurtija uz podršku predsednice Vjose Osmanija počelo od izbora članova Upravnog odbora, koji se sada koriste za sprovođenje političkog plana vladajuće stranke o postavljanju militanata na rukovodeće mesto", navode iz DPK.

DPK ističe da nakon imenovanja Gervale za direktora, RTK više neće služiti javnosti.

"Već će biti megafon Aljbina Kurtija i Samoopredeljenja, dok će militanti koji će voditi RTK dobijati naređenja od svojih ideologa i partijskih propagandista. Kroz zarobljavanje Javne radio-televizije Kosova partijskim militantima, Vlada ima za cilj da zarobi umove građana, kojih se najviše plaši. Postavljanje militanta Riljinda Gervale kao režisera, premijer Aljbin Kurti ima za cilj da iskoristi RTK za propagandu i agitaciju tipa 'šta ima, šta nema', kako bi izobličio stvarnost i istinu o svom lošem vladanju", navode iz DPK.