DPK: Kurtijeva vlada nije učinila ništa što je obećala

Abeljard Tahiri
Izvor: Reporteri

Šef poslaničke grupe DPK Abeljard Tahiri ocenio je negativnom ocenom učinak vlade Aljbina Kurtija i samog premijera u prvih 100 dana.

On je, kao inicijator sednice kosovske skupštine o 100 dana Kurtijeve vlade, rekao da treba uzeti u obzir obećanja Aljbina Kurtija tokom njegove kampanje, zatim ona koja je otkrio u svom ekspozeu i na kraju rad u poslednjih nekoliko dana.

"Da bismo imali ovu debatu, morat ćemo znati koliko je od ovih inicijativa provedeno. Ova vlada je obećala izgradnju 160 rasadnika, pa je na njima da napuste jedan rasadnik svakih devet dana, a ono što smo do sada videli nije ništa. Obećao je da će izdvojiti 150 evra za porodice sa manje od 5.000 evra godišnjih prihoda, ali očigledno nije, pa je nula. Treći je da je došao na vlast kako bi oživeo pitanje zdravstvenog osiguranja, ali do sada ništa nije učinjeno da se to reši. Dakle, obećali ste ekonomiju koja ima više proizvodnje, izvoza, više radnika i ugovore o radu. Ono što se tokom tog vremena dogodilo, oko 60.000 koji su ostali bez posla tokom pandemije ostalo je bez podrške. Obećali su depolitizaciju institucija. Ovih 100 dana videli smo kako se ova vlada pretvorila u moćno preduzeće za porodično zapošljavanje”, kaže Tahiri.

"Obećali su proveru i u ovih 100 dana nismo videli ništa", rekao je Tahiri.