DPK: O ulasku srpske vojske u Karačevo treba razgovarati u Vašingtonu i Briselu

DPK
Izvor: pdk

Demokratska partija Kosova kritikovala je vladu zbog ulaska srpske vojske, pre nekoliko nedelja, u selo Karačevo u opštini Kamenica, nazivajući ga provokacijom od strane Srbije i naglasivši da o tom incidentu treba da se razgovara u Briselu i Vašingtonu, prenosi Kosova Pres.

U ime Poslaničke grupe DPK Ganimete Musljiu je rekla da je ta stranka zabrinuta "zbog flagrantnog kršenja suvereniteta Kosova od strane srpske žandarmerije".

Dodala je da taj "državni nemar" predstavlja rizik za destabilizaciju Kosova.

"DPK još više uznemirava činjenica da Vlada Kosova i bezbednosne institucije uopšte nisu narušile svoju udobnost, zanemarili su i prošli gotovo ćutke ovu ozbiljnu provokaciju Srbije", rekla je Musljiu.

Istakla je da sporadične reakcije premijera Hotija, ministra Veljiua i drugih organa bezbednosti uopšte nisu profesionalne i nisu na nivou institucija koje predstavljaju.

"Očekivali smo da će premijer Hoti pokrenuti ovo pitanje u Vašingtonu i Briselu, što se nije videlo ni čulo. Kada bi se desilo suprotno, Savet bezbednosti sazvao bi i reagovao na ovaj skandal u roku od 24 sata", rekla je Musljiu.

Kritikujući Hotijevu vladu Musljiu je naglasila da su tim događajem na najgori način upravljali svi akteri odgovorni za bezbednost Kosova i zatražila od institucija da pruže punu"sigurnost stanovnicima pograničnog pojasa sa Srbijom".

 

Ja
18. Septembar 2020.
Srpska vojska treba da cuva srpski narod tamo niko se ne brine o njima oni sto svi znaju i nista ne Rade i svi znaju Puste teroriste da tamo rade sta god zele i bas ubice da vladaju tamo sta je ovo zasto cine takve nepravedne stvari niko nije uhapsen od tih zlikovca brinem za narod tamo