DPK: Rođaka predsednice Osmani imenovana da upravlja budžetom od 68,9 miliona evra

Naim Ismajlji
Izvor: Gazeta Ekspres

Koordinator Odeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj DPK Naim Ismajlji izjavio je da je na visok položaj u Vladi, da upravlja budžetom od 68,9 miliona evra godišnje, imenovana Venera Ćerkini, koja je rođaka predsednice Vjose Osmani.

"Venera Ćerkini, rođaka predsednice Vjose Osmani, imenovana je za direktora Agencije za razvoj poljoprivrede, institucije u okviru Ministarstva poljoprivrede koje vodi ministar Faton Peci, koji je zajedno sa Osmani bio na Listi "Gudžo". Sa ove pozicije Ćerkini će upravljati sa 68,9 miliona evra, predviđenih za grantove i subvencije za sve kosovske poljoprivrednike", istakao je Ismajlji na Fejsbuku.

Ismailji je istakao da, iako se tokom konkursa rođaka predsednice Osmani nije ni plasirala u uži izbor nezavisnih stručnjaka Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu, nju je na visoku funkciju imenovala Vlada

"Ovo, uporno imenovanje rođake predsednice  i pored negativne ocene međunarodnih stručnjaka, govori mnogo o svrsi zarobljavanja čak i nezavisnih institucija, ali i o interesu predsednice Vjose Osmani i aktuelne vlasti da članove svojih porodica postave da raspolažu sa desetinama miliona evra građana Kosova", poručio je Ismailji.