Drecun: Poseta Brnabić poslala poruku i Prištini i međunarodnoj zajednici

Milovan Drecun
Izvor: Facebook

Poslanik i doskorašnji predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da je poseta predsednice vlade Ane Brnabić Kosovu bila poruka međunarodnoj zajednici i Prištini da je Beograd opredeljen da se na miran način reše problemi, kao i da Srbija neće odustati od zaštite svog naroda, prenosi RTV.

Drecun je ocenio da je poseta premijerke Severnoj Mitrovici, Leposaviću i Zvečanu - Banjskoj usledila u veoma osetljivom trenutku za kosovske Srbe u kojem su na severu ugorženi sloboda kretanja, bezbednost i opstanak srpskog naroda.

"Zato je bilo veoma važno da ona dođe i smiri naš narod da im pokaže da će država voditi računa i neće dozvoliti da im se desi ništa loše, da će nastojati da se problemi reše na miran, politički način", rekao je Drecun za Tanjug.

To je, kako je naglasio i bila poruka međunarodnoj zajednici i Prištini da je Beograd opredeljen da se na miran politički način reše svi problemi, a da ne odustane od zaštite svog naroda.

"Paralelno sa tim stabilizujućim porukama dobili smo neprihvatljive poruke predstavnika Prištine u Bujanovcu i Preševu koje su zlouptrebljene da bi se u dijalog uvelo nepostojeće pitanje Vranjske kotline što pokazuje da Priština svaki trenutak i događaj iskoristi, ne za promociju pomirenja i dogovora, već da dodatno optereti odnose Srba i Albanaca, Beograda i Prištine", ocenio je Drecun.