Drecun: Takse moraju biti ukinute bez uslovljavanja

Milovan Drecun
Izvor: Facebook

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev nije danas želeo da komentariše najnovija dešavanja u vezi sa taksama i eventualnog nastavka dijaloga Beograda i Prištine, dok je predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun ponovio stav Srbije da takse moraju biti ukinute bez uslovljavanja, prenosi Tanjug.

Kozarev je izrazio zadovoljstvo zbog usvajanja izveštaja Kancelarije za KiM za 2019.godinu, te dodao da ne bi komentarisao teme koje se tiču najnovjeg razvoja događaja u Prištini i taksama koje je uvela.

"Ostaje jasno i nesporno da je naša strana uvek tu sa spremnom čvrstom i samouverenom pozicijom i da politika predsednika Aleksandra Vučića za Srbe na KiM daje rezultate", rekao je Kozarev.

Predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun je ponovio stav Srbije:

"Stav Srbije je jasan i nedvosmislen, da bi se nastavio razgovor između Beograda i Prištine takse moraju biti ukinute bez ikakvog uslovaljavanja", rekao je Drecun.

Skupštinski odbor za KiM danas je usvojio izveštaj Kancelarije za KiM za 2019. godinu u kojem je konstatovano da je bilo izazova, ali da je Srbija uspela da ostvari cilj i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.

U izveštaju je konstatovano i da nije bilo napretka u dijalogu, imajući u vidu da je Priština zauzela nekonstruktivan stav koji je doveo do blokade, dok je Srbija, kako se podseća, odgovorno ispunila obaveze iz potpisanih sporazuma.