Drecun: Teren za jučerašnje hapšenje i neka naredna Priština pripremala danima unazad

Milovan Drecun
Izvor: Print Screen

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun rekao je da je teren za jučerašnje hapšenje na severu Kosova i verovatno neka naredna, koja su planirana u Prištini, pripreman danima unazad, prenosi RTS.

"Kurti je govorio o tome da je prilikom sukoba u Zvečanu bila neka kriminalna grupa, kako on kaže, koja je ubačena navodno iz Beograda. Govorili su o tome da ima nekakva civilna zaštita, da postoji nekakva srpska milicija i onda je on krenuo sa pričom da mora da se uspostavi vladavina prava, da te grupe koje su navodno odgovorne za ranjavanje vojnika Kfora moraju da budu uhapšene ili da se vrate u centralnu Srbiju“, objasnio je Drecun gostujući u Jutarnjem programu.

Prema njegovim rečima i portparol Kfora Andrea Galijeni je izašao sa tezom da Kosovska policija mora da uhapsi odgovorne za ranjavanje pripadnika Kfora.

"Bilo je potpuno jasno nakon te izjave predstavnika Kfora da će uslediti ovakva akcija. Imao je i spisak ljudi koji treba da budu uhapšeni, da budu navodno identifikovani“, istakao je Drecun.

Dodao je da je onda Kurti objavio i pet tačaka njegovog plana za deeskalaciju situacije. Međutim, kako je rekao, dve prve tačke se odnose upravo na ta hapšenja.

Drecun očekuje da će Kurti da nastavi sa ovom akcijom.

"Jer ako se bude držao onog spiska, onda će se nastaviti nova hapšenja", rekao je Drecun.