Drecun: Zatvorska kazna Todosijeviću deo šire kampanje

Milovan Drecun.
Izvor: Printscreen

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je danas da je potvrda dvogodišnje zatvorske kazne poslaniku Srpske liste Ivanu Todosijeviću zbog izjava o Račku, sastavni deo kampanje, koja uključuje i zabranu negiranja genocida u Srebrenici, a čiji je cilj da sve zločine prebaci isključivo na srpsku stranu.

Drecun je za Tanjug podsetio da su događaji u Račku koji su prethodili "zločinačkom bombardovanju Srbije, temeljni stub uporne, sistematske i brutalne kampanje čiji je cilj skrivanje istine".

"Albanci na KiM nastoje da prikriju istinu koja je prethodila bombardovanju i nakon toga, kada su sprovodili brutalno etničko čišćenje da bi srpsku stranu predstavili kao zločinačku, da bi zadobile dodatne simpatije u međunarodnoj zajednici i vršile pritisak na zemlje da priznaju nezavisnost", rekao je Drecun.

Kako je naglasio, oni po svaku cenu nastoje da sakriju istinu o Račku i sastavni deo tog plana je i potpuno neprihvatljivo ponašanje koje osuđuje ljude zato što kažu "Ne, nije se dogodio masakr u Račku".

"Ne, u Račku se nije dogodio masakr, tamo su ubijeni teroristi, a između ostalog Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju izbacio je iz optužnice za Slobodana Miloševića slučaj Račak, jer im je postalo potpuno jasno da nije bilo nikavog masakra", rekao je Drecun.

Predsednik skupštinskog odbora kaže da sada, kada se neko drži brutalnih laži Vilijama Vokera i kažnjava ljude što to ne prihvataju, zabranjuje ljudima da misle, govore, da osporavaju nečiju tvrdnju.

"Na taj način zabranjujete istraživanje činjenica", rekao je Drecun.

Sve to je, kako ističe, sastavni deo i priče o navodnom genocidu u Srebrenci i donošenju nekakvih rezolucija kojima se zabranjuje negiranje.

"Sve to oko Račka, rezolucija i presude kao i priča Aljbina Kurtija o navodnom genocidu nad Albancima na KiM, sastavni je deo veoma intenzivirane kampanje, ponovo aktivirane posle zatišja, usmerene da se odgovornost za sve zločine isključivo prebaci na srpsku stranu, da se negiraju, omalovažavaju i ne poštuju uopšte žrtve srpske nacionalnosti", rekao je Drecun.

Ivan Todosijević osuđen je u Prištini na dve godine zatvora jer je u Zvečanu, na obeležavanju 20 godina bombardovanja SRJ, rekao:

"Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela, za koja niko do dan danas nije odgovarao".

Presuda
26. Avgust 2021.
blago nama na Kosovu...evo još jednog eksperta koji sve zna...sve može...sve ume...drecune neka više ako boga znaš....tog Todosijevića znamo hiljadu puta bolje nego ti zato ne polemiši o stvarima koje ne znaš...