Drešaj: Vakcinacija bi trebalo da bude obavezna

Šemsedin Drešaj
Izvor: Kosovapress

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Šemsedin Drešaj rekao je da Vlada ne bi trebalo da preduzima oštrije mere da spreči širenje kovida-19, već da koristi sankcije za nepoštovanje postojećih mera, ali i da bi vakcinacija trebalo da bude obavezna, prenosi Kosova pres.

"Preporučujem da vakcinaciju učinite obaveznom, posebno za javne ustanove, što su uradile mnoge zemlje Evropske unije i mnoge zemlje našeg regiona, od danas i Albanija", rekao je Drešaj, inače specijalista za infektivne bolesti.

Drešaj je, na sednici na kojoj se vodi rasprava o situaciji sa pandemijom, rekao da odluka vlade da se zaustave na granici ljudi koji nemaju treću dozu vakcine nije odgovarajuća.

"Skraćenje rada ugostitelja i policijskog časa više doprinosi smanjenju potrošnje električne energije nego upravljanju pandemijom. Pandemija se ne leči policijskim časom, već zdravstvenim merama. Mnogo je razumnije tražiti pasoš za vakcinu u tržnim centrima, školama, na raznim mestima, što na Kosovu nije urađeno i ne radi se. Akcija zaustavljanja na granici i uslovljavanje trećom dozom vakcine, verujte mi, nije odgovarajuće, jer imamo bolest unutra, stoga premijeru otvori granice i posebno granicu sa Albanijom", rekao je Drešaj.