DSK raspravlja o mogućim koalicijama za drugi krug izbora

DSK.jpg
Izvor: lajmi.net

Dogovor o mogućim koalicijama za drugi krug lokalnih izbora, tamo gde Demokratska stranka Kosova ima svoje kandidate za gradonačelnike, biće tema današnjeg sastanka predsedništva DSK, prenosi Kosovo pres.

Poslanik DSK Gazmen Muhadžeri, koji je na lokalnim izborima 17. oktobra osvojio treći mandat gradonačelnika Peći, veruje da će sutra ili prekosutra biti jasne orijentacije DSK za drugi krug izbora koji će se održati 14. novembra.

Kandidati opozicionog DSK imaju priliku da 14. novembra osvoje vlast u devet opština, u kojima su se plasirali u drugi krug izbora.

„Koalicije se odlučuju na nivou predsedništva. Danas će biti sastanak predsedništva, sutra ili prekosutra će biti jasne orijentacije koje će zavisiti od razgovora koje čelnici ogranaka vode sa predsedništvom i predsednikom“, rekao je Muhadžeri.

Govoreći o rezultatima lokalnih izbora, Muhadžeri je naveo da će se promenama koje je ova partija napravila u rukovodstvu, ali i strukturi, DSK snažno vratiti na sledećim opštim izborima.

„Verujemo da se biračko telo stabilizuje i da će na sledećim izborima građani Kosova biti svesniji stranaka koje imaju program i stabilnost da ovu zemlju pokrenu napred. Posebno novi predsednik, njegov izbor je imao uticaja. Verujemo da će se DSK pod vođstvom novog predsednika snažno vratiti na sledećim nacionalnim izborima", rekao je on.

Muhadžeri, koji će opštinom Peć rukovoditi i naredne četiri godine, kaže da nije sumnjao u svoju pobedu.

"Sproveli smo tri istraživanja kao ogranak i potpuno smo svesni situacije u kojoj se nalazimo. Nismo imali nikakvih dilema, naša očekivanja su bila 59 odsto, što je premašeno", istakao je Muhadžeri.