Dukađini: Lekovi iz Srbije još čekaju dozvolu Ministarstva zdravlja za prolaz

Lekovi  za Srbe
Izvor: Društvena mreža "X"

Kamioni sa lekovima koje je Vlada Srbije poslala na Kosovo, još nisu stigli na odredišta, jer je kontigent na carini, gde čeka dozvolu kosovskog Ministarstva zdravlja za dalji prolaz i distribuciju, piše večeras Dukađini.

Pošiljka je pod carinskim nadzorom, dok Ministarstvo zdravlja ne donese odluku.

"Pošiljka doniranih lekova je prijavljena za carinjenje. Podnet je zahtev za uvoznu dozvolu u Ministarstvu zdravlja. Carina će postupiti po ovom zahtevu u skladu sa zakonskim procedurama i odredbama i do kraja pošiljka ostaje pod carinskim nadzorom", saopštila je carina.

Novinari RTV Dukađini su, kako se navodi, pokušali danas na događaju da dobiju odgovor premijera Aljbina Kurtija na to i druga pitanja, ali on to nije prihvatio. Takođe, izostao je odgovor i iz Kurtijevog kabineta.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković jutros je saopštio da su, zahvaljujući intenzivnoj i dugoj diplomatskoj borbi Beograda, dva šlepera i kamion s neophodnim lekovima i infuzionim rastvorima sinoć ušli na Kosovo, i da će nakon procedura, biti raspoređeni po zdravstvenim ustanovama u srpskim sredinama.