Eljezi: Dozvoljeno glasanje sa ličnim kartama kojima je istekao rok važenja

ValJmir Eljezi
Izvor: Ekonomia Online

Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi potvrdio je za Kosovo onlajn da je na današnjim redovnim lokalnim izborima na Kosovu dozvoljeno glasanje sa ličnim kartama kojima je istekao rok važenja.

Istakao je da se u srpskim sredinama na Kosovu glasa isključivo sa kosovskim dokumentima. 

“I u ovom izbornom procesu, Centralna izborna komisija je donela odluku da građanima Kosova omogući da glasaju sa ličnom kartom sa isteklim rokom važenja, ali se radi o dokumentima Republike Kosovo. Razlog donošenja ovakve odluke je zbog toga što je Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog pandemije koronavirusa, odlučilo da se isteklim dokumentima produži rok važenja za još šest meseci”, rekao je Eljezi.

Istovremeno nam je predsednik Centralne izborne komisije Krešnik Radonjići potvrdio da se izborni proces na celoj teritoriji Kosova odvija nesmetano. Naveo je nekoliko zanemarljivih problema na terenu poput nestanka električne energije na jednom biračkom mestu, kao i žalbi građana da nisu na biračkom spisku.

“Do sada sve ide regularno prema našem planu i nema izveštaja o nekim većim neregularnostima. Mi smo angažovani da se poštuju sve antikovid mere. Što se tiče preliminarnih rezultata o procentu izlaznosti, s njima ćemo izaći  u 19 i 30”, kazao je Radonjići.

Naredni, četvrti presek Centralne izborne komisije održaće se u 19:30, dok će peta konferencija, povodom objavljivanja preliminarnih rezultata biti zakazana blagovremeno.