Eljezi: U CIK su do sada stigla 332 paketa sa glasovima za opštinu Dragaš, glasanje do 13. decembra

Valjmir Eljezi
Izvor: Ekonomia Online

Centralna izborna komisija saopštila je da su do sada za izbore u opštini Dragaš dobili 332 paketa glasačkih listića iz dijaspore, a prema rečima portparola Valjmira Eljezija glasovi iz dijaspore će se primati do 13. decembra, prenosi Kljan Kosova.

„Pravo glasa putem pošte ima samo 1.090 vankosovskih birača u opštini Dragaš, koji su upisani kao glasači van Kosova u periodu od 10. jula do 18. avgusta 2021. godine“, rekao je Eljezi.

Glasanje putem pošte u opštini Dragaš počelo je 29. novembra, nakon što je Vrhovni sud naložio CIK-u da ponovi glasanje iz dijaspore za gradonačelnika ove opštine.

Podsetimo, kandidat DSK za gradonačelnika Dragaša Bedžet Dželjadini, podneo je žalbu Vrhovnom sudu, nakon što je IPŽP odlučio da se glasovi dijaspore u potpunosti ponište.

Glasovi dijaspore u drugom krugu lokalnih izbora 14. novembra promenili su izborni rezultat u Dragašu, gde je nakon prebrojavanja glasova prvi u trci bio Bedžet Dželjadini, dok je redovnim glasovima pobedio kandidat DPK Šaban Šabani.