Erdoganov savetnik: Turska bi mogla da se uključi u dijalog Kosova i Srbije

Redžep Tajip Erdogan
Izvor: Ekonomia Online

Turska i njen predsednik Redžep Tajip Erdogan mogli bi da budu uključeni u dijalog Kosova i Srbije, potvrdio je glavni savetnik turskog predsednika za Balkan Sabri Demiri, koji nije negirao mogućnost sastanka Erdogana sa Aljbinom Kurtijem i Aleksandrom Vučićem, prenosi Kljan Kosova.

Demiri je nagovestio da Erdogan čeka da vidi do kakvog rezultata mogu da dovedu sastanci na visokom nivou u Briselu, a da se zatim uključi u dijalog kao posrednik.

„To smo predočili predsedniku Vučiću. Izrazili smo interesovanje da pomognemo, ali u ovom trenutku čekamo sastanke u Briselu predsednika Vučića i premijera Kurtija da vidimo dokle idu sa sporazumom i da onda mi intervenišemo kao posrednici i pomažemo oko dogovora“, naveo je Demiri u intervjuu za Kljan Kosova.

Erdoganov savetnik je rekao i da se uskoro očekuje susret turskog predsednika sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

„Još nismo imali priliku da se sretnemo sa premijerom, ali uskoro ćemo imati sastanak premijera Aljbina Kurtija i predsednika Erdogana“, poručio je Demiri.