Fajon čestitala Dačiću stupanje na dužnost ministra spoljnih poslova Srbije

Ivica Dačić
Izvor: Socijalistička partija Srbije

Potpredsednica Vlade i ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon, čestitala je potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću stupanje na dužnost uz želju za nastavak saradnje dve zemlje, navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova.

„Poštovani ministre, dozvolite mi da izrazim iskrene čestitke povodom preuzimanja dužnosti ministra spoljnih poslova Republike Srbije. Odnosi Republike Slovenije i Republike Srbije su uzorni i dobra su osnova za buduću saradnju. Verujem da će integracija naše diplomatije doprineti i nastavku i produbljivanju partnerskih odnosa između naše dve zemlje”, rekla je Fajon.

Dodala je da očekuje da će Srbija, koja se suočava sa teškim geopolitičkim izazovima, ojačati svoju proevropsku orijentaciju i napredovati na putu ka Evropskoj uniji i da može da računa na dalju podršku Slovenije.

“U očekivanju našeg susreta, želim Vam puno uspeha i ličnog zadovoljstva u obavljanju Vašeg zahtevnog i odgovornog posla. Prihvatite, molim Vas izraze mog najvećeg poštovanja“, navodi se u čestitiki upućenoj Dačiću.