Fatmir Ljimaj ostaje predsednik NISMA

Fatmir Ljimaj
Izvor: Gazeta Express

Bekim Brestovci iz Nisme izjavio je da ne planiraju smenu Fatmira Ljimaja sa mesta predsednika, iako su u toku unutarstranački izbori.

“Nemamo razloga da razmišljamo o bilo kojoj drugoj alternativi i sa velikom ljubaznošću i velikom voljom ponovo dajemo poverenje Fatmiru Ljimaju za predsednika”, izjavio je Brestovci.

Brestovci je, prenosi Gazeta Ekspres, takođe govorio o partijskim zapošljavanjima na Kosovu, istakavši da tako nešto Inicijativa nikada nije tražila.

“Od mene lično nije traženo da to učinim, ali ako politička stranka postane deo vlade, ona ne traži zaposlenje, već imenovanja - a ona su već zabranjena”, rekao je on.

Brestovci, koji je zamenik ministra u kosovskom Ministarstvu spoljnih poslova, rekao je da ovo ministarstvo funkcioniše dobro.

“Ministarstvo spoljnih poslova imalo je pune ruke posla, jer smo imali spajanje ministarstava i mi smo u završnoj fazi, bilo je imenovanje novih ambasadora, imali smo puno posla, ali svi procesi su išli dobro i idu ka finalizaciji”, rekao je Brestovci.