Fazljiu: Moramo biti oprezni kada govorimo o ZSO, jer ne govorimo o nevladinoj organizaciji

Eraljdin Fazljiu
Izvor: Printscreen

Urednik Kohe Eraljdin Fazljiu smatra da aktuelna kosovska vlada i premijer Aljbin Kurti nisu ponudili alternativu za Zajednicu srpskih opština, kao i da treba biti oprezan kada se govori o ZSO, jer se ne radi o nevladinoj organizaciji, prenosi Koha.

"Kada govorimo o ZSO i uslovljavanju od strane Srbije, moramo biti oprezni, jer ne govorimo o NVO, govorimo o jednostavnom zahtevu da Srbija dosledno mora da zadrži svoju moć da kontroliše Kosovo kroz ovo udruženje. Opasno je podizati zastave koje EU traži i mi odustajemo čak i ako narušimo suverenitet zemlje", zaključio je Fazljiu.

Fazljiu je rekao da vladajuća većina ne daje mnogo informacija u javnosti o ovom pitanju, za razliku od izjava koje su mnogo češće davali dok je Samoopredeljenje bilo u opoziciji.

"U ovih devet meseci vlade, Samoopredeljenje i premijer Kurti se nisu dogovorili ili dali bilo kakvu alternativu za Zajednicu srpskih opština, nisu jasno rekli da li postoji druga alternativa ili bi je trebalo potpuno izbaciti", rekao je Fazljiu.

Prema njegovim rečima, Kurti je sada "između dve vatre” odnosno između obećenja koje je davao dok je bio u opoziciji i pritisaka da se dogovoreno ispuni.